close
България

Ученици от СОУ „Г. С. Раковски” в Котел се запознаха с полицейската професия

316356572_550859103545929_2529866300845430603_n

Полицейски служители от охранителна, пътна и криминална полиция към Районното управление на МВР в град Котел изнесоха открит урок пред ученици от началните класове на СОУ „Г. С. Раковски”. Вчера те бяха посрещнати от полицейските служители Христо Боризанов и Петър Джелебов. Имаха възможност да разгледат сградата на районното управление и да се запознаят с различните отдели и техните функциите им.  Научиха много за полицейската професия. Пробваха полицейската екипировка и оборудване. Имаха възможност да влязат в служебните автомобил и да пуснат светлините и сирените.

Основна тема в занятието беше пътната безопасност. Припомниха си основните правила за движение като пешеходци, пътници в автомобилите и водачи на велосипеди. Малките ученици демонстрираха сериозни познания по правилата за пресичане и движение с велосипеди.

През град Котел преминава един от най-натоварените пътища в страната, който свързва южна със северна България, и безопасността на децата, на които се налага да го пресичат, е много важна. Всяка сутрин полицейски служител и доброволци осигуряват безпрепятственото пресичане на пътя.

Полицейски екипи редовно провеждат беседи в детските градини и училищата в община Котел.