close
България

Училищна Телерик Академия стартира безплатна школа по разработка на игри за ученици в Ямбол

1

Най-мащабната безплатна ИТ инициатива за ученици от 1-ви до 12-ти клас, обяви старта на първата безплатна школа по разработка на игри за ученици от 8-ми до 12-ти клас в Ямбол. Обучението се реализира със съдействието и финансовата подкрепа на община Ямбол на територията на СУ „Св. Климент Охридски“. Кандидатстването е отворено до 30 септември през сайта на Училищна Телерик Академия.

В рамките на учебната 2018-2019 г. Училищна Телерик Академия ще организира безплатни ИТ обучения за деца и младежи от всички възрасти в рекордните 65 школи в 15 града в страната, включително София, Пловдив, Варна, Велико Търново, Стара Загора, Габрово, Разград и др.

Училищна Телерик Академия, с подкрепата на Фондация „Америка за България“ подготвя децата и младежите за професиите на бъдещето, като развива логическото мислене и креативността им, въоръжава ги с ключови умения и им осигурява равен достъп до съвременно технологично обучение.

      Гимназиалните ученици в Ямбол могат да участват в специализирана за тяхната възраст програма „Разработка на игри“. Кандидатите е необходимо да се регистрират онлайн на сайта на Академията и да се явят на входен тест.

Програмата е с практическа насоченост. Участниците усвояват едни от най-използваните технологии за програмиране в света: HTML, CSS и JavaScript. Научават се как сами да създават интерактивни компютърни игри и решават технологични проблеми.

Продължителността на обучението е 100 учебни часа, разпределени през учебната година, които се провеждат от опитни преподаватели и специалисти в областта. След успешно завършване участниците получават сертификат от Училищна Телерик Академия.

      За допълнителна информация: telerikacademy.com/school или във Facebook facebook.com/TelerikKidsAcademy и Twitter @TelerikAcademy.