close
България

Филиалът на Детска градина „Теменуга“ вече разполага с модерен кухненски блок

temenuga

Със средства на Община Сливен беше доизграден кухненският блок във филиала на ДГ „Теменуга“.

При огледа на извършените ремонтни дейности днес кметът Стефан Радев се срещна с директора и част от персонала на детската градина. Пред тях той сподели, че най-важният приоритет на екипа му е грижата за децата и осигуряването на по-добра материална база, в която те да растат и да се развиват.

„Ще работим усилено в затвърждаването на нашата политика, насочена към създаването на по-добри и комфортни условия за децата в яслите, детските градини и училищата. Винаги е удоволствие да видиш един обект завършен и готов да бъде пуснат в експлоатация“, каза още кметът.

На свой ред директорът Петя Петрова благодари от свое и от името на колегите си за завършването и оборудването на детската кухня. Тя изрази още благодарността си към вниманието и отговорното поведение от страна на кмета Стефан Радев, който е изпълнил поетия ангажимент.

„Екипът ни е щастлив, че мечтата ни се превърна в реалност. Благодарим ви за грижата към децата, за отговорността, за това, че винаги взимате под внимание и изразявате отношение към нашите потребности и инвестирате в бъдещето на най-малките ни съграждани“, допълни Петя Петрова. Тя пожела на сливенския градоначалник и екипа му мъдрост и сила, с които да осъществяват набелязаните цели и проекти, свързани с бъдещето на Сливен.

Модерната детска кухня отговаря на всички изисквания, разполага с нови електроуреди и в нея ще се приготвя храна, съобразена с физиологичните норми и особености на здравословното хранене при децата.

Общо 120 деца, разпределени в четири възрастови групи посещават детската градина.

След срещата си с екипа на детското заведение, кметът посети и намиращия се в близост Общностен център за деца и семейства, който беше създаден през 2016 г. по проект на Община Сливен. Дейностите в него включват интегрирани услуги за ранно детско развитие, които са насочени към деца от 0 до 7-годишна възраст и техните родители от уязвими групи, включително деца с увреждания и техните семейства, както и бъдещи родители. Въпреки епидемичните условия в момента, центърът продължава своята онлайн дейност.