close
Спорт

Хайри Мехмед стана „Спортист на 2017“ в Нова Загора

IMG_6052

Нова Загора е град с традиции в областта на спорта, затова, очаквано и тази година беше изпълнена с множество успехи, с които заслужилите ни момичета и момчета ни накараха да се гордеем многократно. В тяхна чест, за да отбележат подобаващо постиженията им и усилията на техните треньори, за тринадесета поредна година Община Нова Загора организира официалната церемония „Спортист на годината”.

В 18.00 ч., домакинът на вечерта – кметът Николай Грозев и неговият екип, посрещнаха в Спортна зала „Младост” младите ни спортни надежди, техните спортни възпитатели и множество гости.

„В славната спортна история на нашия град със златни букви са записани имената на множество прославени спортисти, треньори, специалисти и спортни деятели, които в продължение на десетилетия ни изпълват с чувство на гордост и вдъхновение. Радвам се, че и ние допринасяме за Вашите успехи с подобряване на условията за спортуване и изграждане на необходимите места и оборудването им. Изказвам най-искрена благодарност на всички спортисти, треньори, спортни клубове, ръководители, които са допринесли за успехите и утвърждаването на авторитета на родния ни спорт със своята всеотдайност, компетентност и професионализъм.”

След пожеланията за светли празници и една още по-успешна и спорна година, бяха връчени наградите на най-перспективните ни състезатели за 2017 г.: Златомира Стоянова и Драгомир Димитров от КСТ „Яница – Т.А”, Елеонора Монева от КЛА „Загорец”, Анита Иванова и Даная Христова от ТК „Нова Загора”, Мима Танева и Дияна Павлова от СКБ „Загорец”, Габриел Грозев и Койчо Митев от КК „Загорец – 1880”, Карина Петкова и Константин Михайлов от СК „Чест и Слава”. Всяка година на церемонията за годишните награди „Спортист на годината”, ръководството на Община Нова Загора отдава заслуженото и на хората с принос в туризма.

Призове получиха Огнян Ненов от ТД „Алеко – 1900”, Милен Младенов, член на КК „Тетида”, Христина Пенчева и Камелия Тодорова. За принос в развитието на спорта беше отличен и Николай Стоянов от Фитнес клуб „Даймънд”, а за отбор на годината беше избран тимът на „Pride and Glory”. Тазгодишният носител на приза „Учител с принос в развитието на физическото възпитание и спорта на Община Нова Загора за 2017 г.” стана Георги Миланов. Правото да носи титлата „Треньор на община Нова Загора за 2017 г.” получи Мирослав Миндев от ФК „Загорец”.

Наградите на отличените връчиха председателят на Общински съвет – Нова Загора Георги Николов, заместник-кметовете Светла Стоянова, Маргарит Тодоров, Ивайло Енев и секретарят на Общината Мария Стефанова.

Тази година най-престижната награда – „Спортист на годината” грабна Хайри Мехмед, състезател на Футболен клуб „Загорец”. Той е сред изявените спортисти на общината през последните години. Възпитаник на новозагорски футболен клуб, с множество изиграни мачове и спечелени награди зад гърба си. Хайри Мехмед получи своя плакет и грамота лично от кмета на община Нова Загора Николай Грозев. Празничната вечер направиха по-бляскава и тържествена хубавите песни и темпераментни танци на възпитаници на ОШИ „Илия Аврамов” и ТФ „Димитров”.

Вечерта завърши с пожелания за множество успешни спортни изяви и покоряване на нови върхове и през следващата година.

Снимки: Община Нова Загора