close
България

Шестокласник от Сливен спечели камера за екстремни спортове от НАП

kamera-za-ekstremni-sportove

Шестокласника Найден Иванов от Сливен спечели камера за екстремни спортове от образователния проект на НАП “Влез в час с данъците“. Найден, който е възпитаник на основно училище“Димитър Петров“ участва в играта от февруари 2017 г. Късметлията е събрал 280 точки от успешно преминати тестове след всеки видео урок на НАП. Директорът на офиса на НАП в Сливен Петко Дюлгеров връчи наградата на любознателния младеж в присъствието на семейството му.

Играта “Play за награда“ е част от образователния проект на НАП „Влез в час с данъците“, като акцента е поставен върху видео уроци. На адрес www.vlezvchas.bg са достъпни видео уроци за различните данъци в България, здравното и социално осигуряване, важността на касовата бележка, държавния бюджет и други. Данъчните курсове дават отговори и на въпросите „Кога декларираме доходите си“, „Как се възстановяват здравноосигурителните права“ и други полезни теми за младите. След края на всеки видео урок учениците, които са се регистрирали в портала могат да отговорят на няколко въпроса и да се състезават за големи награди – дронове, електронни книги, портативни говорители или камери за екстремни спортове. Близо 500 ученика решават тестове по данъци и осигуровки на www.vlezvchas.bg в момента.

Агенцията е пионер в дигиталното обучение сред младите със системата си за онлайн обучение  която беше въведена през миналата година. През изминалата седмица НАП представи опита си във фискалното образование пред работна група към Европейската комисия, която подготвя програма на фискално обучение на ЕС. Образователният проект на НАП „Влез в час с данъците“ получи висока оценка в Брюксел, като част от подходите, използвани в България ще бъдат възприети и на европейско ниво.