close
България

Ямбол посреща Великден с три уникални триметрови яйца, изработени от хиляди цветя

5

В навечерието на Великден, централната градска част на Ямбол е празнично украсена. Тази година традиционното оформление е обогатено с нов елемент – триметрово яйце, изработено изцяло от декоративни цветя. С това големите уникални цветни яйца в Ямбол вече са  три, които са изработени с изключително внимание и майсторство. Всяко от тях впечатлява със своите над 4000 цветя.

Подобна украса може да бъде видяна само в Ямбол и се превърна в характерна за града.

Пред Общината са разположени и седемте великденски яйца, декорирани от местни художници, които добавят още цвят и настроение в градската среда.

За най-малките посетители на Ямбол е подготвен специален кът в зелените площи срещу централната поща, където, наред с украсените дръвчета, ги очакват фигури на голямо пиле и зайче.

Кметът на Ямбол Валентин Ревански, коментира, че всеки детайл от украсата е направен с много любов: „Желанието ни е празничното настроение да се усеща навсякъде – както в домовете, така и по улиците на нашия град.“

Община Ямбол призовава всички жители и гости на града да пазят и се грижат за празничната украса, така, че тя да продължи да радва със своята уникалност всеки минувач.