close
България

10% повече случаи на превишена скорост след свалянето на табелите за камерите

znak-za-kamera-na-pytq

 

С 10% повече случаи на превишена скорост е засякла полицията след свалянето на табелите за камерите на пътя. Миналата неделя влязоха в сила промени в Закона за движение по пътищата, които дадоха повече власт на патрулиращите полицаи. Освен да снимат без предупреждение, те вече могат и да връчват фишове за неплатени глоби на пътниците в автомобилите.

На близо 70 милиона лева възлизат несъбраните наказателни суми само за изминалата година. За сметка на това, само за два часа при операция „Неплатени глоби“ бяха връчени 10 фиша за 1300 лева. Шест от тях – на един и същ човек, предава NOVA.

Проверката за водача на автомобила и неговия спътник не приключва само с неговия фиш за превишена скорост за 200 лева. 100 лева дължи и човекът на мястото до шофьора – отново за превишена скорост. А за неплатена глоба за говорене по телефона, сега собственикът ще трябва да повери луксозната си кола на друг шофьор. Водачът не е във възторг. На първо място заради загубеното време.

Проверките на пътя продължават. Полицаите разчитат, че повече от парите шофьорите ценят собственото си време и ще искат да си го спестят.