close
България

1171 нарушения на ЗДвП са констатирани за една седмица в Сливенско

kat

През изминалата седмица на територията на ОДМВР-Сливен са проведени специализирани операции по контрол и пътната безопасност, разпредени от главния секретар на МВР, директора на ОДМВР-Сливен и в рамките на националните кампании „Ваканция” и „Безопасно лято”.  Екипи, сформирани от служители на Пътна полиция и районните управления в Сливен, Нова Загора, Твърдица и Котел са проверили 2682 моторни превозни средства, и 2793 лица. Констатирани са 1171 нарушения на Закона за движение по пътищата и Кодекса за застраховане.

В рамките на кампания за контрол на скоростта по линия на TISPOL, проведена от 6 до 12 август, с мобилни и стационарни камари в областта са установени 704 нарушения на скоростните режими. За седмицата са издадени 234 електронни фиша. По време на проверките на пътя полицейските служители са връчили 21 електронни фиша на водачи и пътници в автомобилите. В пунктовете на Пътна полиция са връчени 105 ел.фиша.

За други нарушения са съставени 837 фиша. Актовете са 78.

Установени са 6 неправоспособни водачи.  6 водачи са хванати да управляват след употреба на алкохол, трима от тях са над 1,2 промила, за което са образувани бързи производства. Четирима водачи са употребили наркотични вещества по време на управление. Отнети са 11 шофьорски книжки. Прекратени са 7 регистрации на автомобили, управлявани от неправоспособни водачи и такива  употребили алкохол и наркотици.

От 19,00 часа на 11-ти до 07,00 часа на 12-ти август на територията на Сливен, Нова Загора, Котел и Твърдица е проведена специализирана операция „Алкохол и неправоспособност”. Акцията е в рамките на разпоредената  от главния секретар на МВР операция по засилен контрол на пътното движение за периода 10 август-30 септември. Контролната дейност е насочена към установяване на нарушения, пряко влияещи на пътния травматизъм. В ОДМВР-Сливен са предвидени действия по ежедневен контрол на скоростта, употребата на наркотици и алкохол, правоспособност, застраховка „Гражданска отговорност”, спазване на предимство, сигнализация и маркировка. Продължава контролът по пътна безопасност в малките населени места и общински пътища.