close
LifeStyle

12 новогодишни поверия за късмет и любов

nova-godina-praznik

Суеверията винаги са съпътствали живота на хората от древни времена. Интересното е, че в днешни времена не малка част от нас продължаваме да вярваме и да се съобразяваме с техните послания и поличби. Дали и вие сте сред тях или не, е въпрос на личен избор. По-важното е да се позабавляваме, като надникнем заедно в някои от най-разпространените новогодишни поверия за късмет, берекет и любов.

 1. Облечете нов тоалет в новогодишната нощ. Новата дреха в празничната вечер ще ви донесе голям късмет и успех през цялата идващата година.
 2. Не пропускайте да напълните новогодишната баница с късмети. Според това какъв късмет ще ви се падне от парчето, което сте си избрали, ще разберете какво ще ви донесе новата година.
 3. Първата секунда от Новата година задължително трябва да посрещнете с пари в портмонето, за да се радвате на имане през цялата година.
 4. Ако сте длъжник на някого, изплатете дълговете си към него през старата година. Не посрещайте новата като длъжник, тъй непрекъснато ще ви се налага да задлъжнявате през всичките останали месеци от годината.
 5. Не изхвърляйте нищо през първия ден от новата година, дори и боклука. Според суеверието, така ще се лишите от късмет през цялата предстояща година.
 6. За да не ви се наложи да давате заеми през Новата година, не правете тази грешка през първия ден от нея.
 7. Който кихне пръв през първите минути от Новата година, ще се радва на благоденствие и късмет през цялата година.
 8. Ако се захванете с каквато и да било на 1 януари, няма да се отървете от работа през цялата предстояща година.
 9. Вярва се, че ако необвързаните жени носят червено бельо през новогодишната нощ, през настъпилата Нова година ще открият своята голяма любов.
 10. Колкото по-отрупана е трапезата в новогодишната нощ, толкова повече здраве и берекет ще ви донесе предстоящата година.
 11. Ако посрещнете Новата година с приятели, цялата година ще бъде изпълнена за вас с много позитивни емоции, смях и веселие.
 12. Пристъпете прага на Новата година с целувка. Дали това ще бъде партньора ви, роднина или приятел, няма значение. Важното е да целунете някого, за да се радвате на топлина, хармония и любов през цялата година.