close
Свят

14 души загинаха при падане на автобус в морето в Русия

44279

14 души загинаха при падане на автобус в морето в руския Краснодарски край. Повече от 20 души са спасени, осем от тях са хоспитализирани, съобщава ТАСС.

Автобус с работници е паднал в морето от кея в руския Краснодарски край.

„В автобуса са били 35 души – те са работници, които участват в изграждането на кей на компанията „Таманнефтгаз“ в село Волна“, съобщава източник от регионалното подразделение на Министерството на икономиката на Русия.

Той допълва, че автобусът принадлежи на компанията, която изгражда кея за петролната и газова компания. Превозвал е работниците на смени.

По-рано Южният регионален център на Министерството на извънредните ситуации съобщи за смъртта на шест души.

Основната версия е нарушение на правилата за движение. Наказателно дело е образувано по реда на членове „Нарушаване на правилата за движение и експлоатация на превозните средства“ и „Предоставяне на услуги, които не отговарят на изискванията за сигурност“.

Дълбочината на морето, където автобусът е паднал във водата е около четири метра. Автобусът, вече е издигнат от кран на брега. На мястото на инцидента има повече от 80 спасители и 27 машини.

Допълнително са ангажирани водолази от Крим, хеликоптер с медицински екип е изпратен от Краснодар.

Властите от Краснодарския край уверяват, че са готови да предоставят цялата необходима помощ на семействата на жертвите и пострадалите. Както съобщава kuban24.tv, губернаторът на областта Вениамин Кондратиев е инструктирал да се подготвят домове за близките на починалите работници. /news.bg