close
България

15 загинали и 27 ранени при адската катастрофа в Искърското дефиле

policiq

Автобус е излязъл от пътя и се е преобърнал върху скален масив в района на Искърското дефиле. По непотвърдена информация поне 15 души са загубили живота си, а 27 са ранени. Има изчезнали хора. Не е ясно какво е тяхното състояние.

От различни населени места към мястото на инцидента са изпратени 21 линейки, като ранените се откарват към столичните болници ВМА, Пирогов и Окръжна. На място са изпратени и екипи на пожарната, съобщава frognews.bg.

Към 17.10 е получен сигнал за инцидент с автобус в района между Лесков дол и Своге, на около 2 км. преди града в посока от София, съобщиха от пресцентъра на МВР. Участъкът на инцидента временно е затворен за движение.

Специализирани екипи вадят ранени от автобуса.  В „Пирогов“ в тежко състояние са откарани две жени – на 43 и на 73 години. По първоначална информация превозното средство е помело четири автомобила по пътя си и е паднало на площадка под нивото на пътното платно.

Пътниците били тръгнали на екскурзия от Божурище към манастира „Седемте престола”. Районът на инцидента е отцепен. Обходният маршрут в посока София е Своге – Искрец – Бучин проход, а в посока Своге – път II-18 Околовръстен път – Костинброд – Бучин проход.

Спешна помощ-София е поискала съдействие от колегите си във Враца и Мездра за транспортиране на пострадалите.

Говорителят на Спешна помощ Катя Сунгарска заяви: Много е тежка ситуацията. Всички се молим. Тази война трябва по пътищата трябва да спре“.