close
България

15 см стигна снежната покривка в Сливенския балкан

snqg-zima

В планинската част от територията на община Сливен вали сняг.  На места е образувана снежна покривка от около 15 сантиметра, съобщиха от общинския пресцентър. По информация на кметовете и кметските наместници на населените места, пътните артерии в района на Стара река, Новачево и Бяла са нормално проходими.

Експерти от общинската администрация тази сутрин извършиха проверка. Разпоредено е включване на техника и екипи от дружеството, което има договор с община Сливен за зимното поддържане.

По направлението от Чуката, отклонението от пътя Сливен – Ичера, посока Меча поляна – Карандила, е препоръчително да се преминава с автомобили с висока проходимост. Поради натрупания сняг, между 25 – 30 см., временно е възпрепятствана за движение отсечката Меча поляна – Българка. По пътя вр. Българка към с. Раково, през м. Даулите – до разклона за град Елена, вече е включена тежка техника. Пътят към село Раково е отворен.

Очаква се възстановяването на нормалната проходимост на тези пътни отсечки да приключи в ранния следобед на днешния ден.

Препоръчваме пътуващите да бъдат с повишено внимание и оборудвани автомобили.