close
LifeStyle

15 съвета за щастлив живот

shtastie-usmivka

Никой не е отговорен за вашето щастие. Нито съпругът или съпругата, нито мама, нито татко, нито партньорите, нито децата, нито приятелите и  роднините… , а само и единствено вие!

Винаги можем да станем по-щастливи и то без много усилия. Но, първото, което трябва да направим е силно да го пожелаем. Ето 15 съвета за повече щастие.

 1. Харчете пари за другите.

Щедрите дарители са най-щастливите хора, независимо от размера на дохода им. Такива хора споделят, че се чувстват най-добре, когато даряват средства за благотворителни цели или просто помагат на някой, който има нужда.

 1. Припомняйте си позитивни случки.

Припомняйте си приятните случки от изминалия ден.

 1. Опитайте нещо ново.

Хората, които са настроени приключенски, готови са винаги да опитат нещо ново и нямат нищо против да се откажат от рутината, са по-щастливи. Има и допълнителен бонус – когато пробвате нещо ново, вие тренирате ума си и развивате интелектуалните си способности.

 1. Предвкусвайте удоволствието.

Ако сте планирали нещо приятно за деня, представяйте си по-често удоволствието от изживяването. Очакването на вкусна вечеря, вечерно забавление или просто момент, който ви кара да се чувствате добре е начин да се чувствате по-щастливи.

 1. Обграждайте се със синьо.

Изследователи от Университета в Съсекс са открили доказателства, че синият цвят увеличава увереността в себе си, намалява стреса и стимулира позитивните емоции.

 1. Поставяйте си цели.

Хората поставяйки си цели (независимо дългосрочни или краткосрочни) са по-щастливи от тези, които не го правят. Движението към целта ни помага да се борим с негативните емоции.

 1. Не се забърквайте в скандали.

Запазването на неутралитет е най-добрият начин да бъдем щастливи.

 1. Бъдете спокойни

Нищо не губи повече енергия от притеснението.

 1. Спете минимум седем часа в денонощието.

Седем часа непрекъснат сън е задължителен елемент от живота на щастливите хора.

 1. Съкратете пътя до работа.

По-дългият път се отразява негативно на емоционалното здраве.

 1. Постарайте се да имате не по-малко от 7 истински приятели.

Хората, които имат поне 7 истински приятели, на които могат да се доверят на 100 % са по-щастливи от тези, които имат по-малко.

 1. Имитирайте щастие, докато не ви настигне.

Може би изглежда твърде сложно и налудничаво, но когато запазите спокойствие в момент, в който сте много разстроени и наранени, наистина ще се почувствате по-добре.

 1. Обичайте!

Отношенията с най-близките хора влияят директно на усещането ни за щастие. Търсете обичта и показвайте, че обичате.

14. Стойте далеч от лоша компания.

Ако около вас има хора, които са неискрени, завистливи, песимисти, мързеливи, стойте далеч от тях!

 1. Не се идентифицирайте с работата си.

Запомнете, че работата е средство, което осигурява прехраната ви. Тя не определя нито характера ви, нито умствените ви възможности.