close
България

15-ти Национален турнир по спортен бридж се провежда в Сливен

20161105_103952

Национален турнир по спортен бридж се провежда за 15-ти път в Сливен. В него участват над 80 състезатели от цяла България, сред които има участници от световна класа. Проявата стартира на 4 ноември с турнир по двойки, а днес и утре се провежда отборен турнир, в който играят 19 отбора. Най-младият участник е на 15 години, а най-възрастният – на 70.

„За първи път състезанието се излъчва директно онлайн в световен сайт по бридж и се наблюдава от зрители от цял свят”, каза председателят на сливенския клуб Христо Дюлгеров, който е организатор на турнира.

Победители при двойките са Иван Нанев  и Юлиян Стефанов от София. За най-добра смесена двойка са отличени Марта Николова и Делян Иванов от София, за най-добра сливенска двойка – Златан Петров и Митко Добрев, а най-добрите сред младежите са Михаил Попов и Тодор Василев от Сливен. Те ще получат наградите си тази вечер, а в неделя ще станат ясни победителите от отборния турнир.

Състезанието беше открито от кмета на Сливен Стефан Радев. На събитието присъстваха президентът на Националната федерация по бридж и изпълнителният директор Марта Николова. Турнирът се провежда със съдействието на Община Сливен.

20161105_104101