close
България

16-годишно момче е убито на пешеходна пътека на пътя Бургас-Созопол

peshehodna-pyteka

16-годишно момче е убито на пешеходна пътека тази сутрин на пътя Бургас-Созопол, съобщи кореспондентът на bTV в региона.

Според информацията момчето е пресичало главния път между село Атия и военноморската база, където има спирка на автобусите. То е отивало на училище.

Автомобилът няма спирачен път. Шофьорът е казал, че фаровете на друг автомобил са го заслепили и не е видял пешеходеца.

Пред bTV главният секретар на МВР Младен Маринов посочи, че водачът не се е съобразил с пътната обстановка и маркировката.

Ето и официалното съобщението от полицията за инцидента:

На 20.11.т.г. около 06.48 ч. в Районно управление – Созопол е получено съобщение за тежък пътен инцидент, възникнал в района на пешеходната пътека на кръстовището за с. Атия и Военоморска база – Бургас по пътя Созопол – Бургас.

Установено е, че 16- годишен младеж от с. Атия по време на пресичане на четирилентовия път по пешеходната пътека от с. Атия в посока автобусната спирка за Бургас е блъснат от джип „Шевролет Каптива“, с бургаска регистрация, управляван от 59- годишен мъж, пътуващ от Черноморец в посока Бургас.

Вследствие на инцидента младежът загинал на място. При извършения първоначален оглед следи от спирачен път не са открити. По случая е образувано досъдебно производство.