close
България

161 000 подписа в петиция: Слави, поведи ни!

slavi

Специална петиция, която призовава шоумена Слави Трифонов да се яви на избори и да влезе в Народното събрание, се разпространява в родното интернет пространство, съобщава „Труд“.

Подписката се събира на специално създаден за целта сайт zaslavi.com и към този момент е подкрепена от близо 161 000 души. Според организаторите целта е подписите в петицията да станат 200 000, след което документацията ще бъде предадена на водещия.

„На 24 юни всички подкрепящи Слави, ненавиждащи системата и искащи промяна, да се организираме и съберем на среща в София. Слави, очакваме те! Искаме уверен, категоричен и безкомпромисен водач, какъвто си ти! ИМА ТАКЪВ НАРОД и той ще скочи, само когато пред себе си има лидер, който ни обединява. Промяната ще успее само с обединение на гражданите и ясна цел!“, се чете на сайта, където се събира подкрепата.

Организаторите се представят за част от хората, които са „за“ предложенията от референдума на Инициативния комитет на Трифонов. Само че добавят и още едно желание – „през есента да се проведат нови избори, в които, Слави, да участваш и ти!

„Нямаме общо с тази петиция. Често се появяват такива. Ако има нещо от наша страна, ще бъде на официалния сайт на предаването“, коментираха пред изданието от „Шоуто на Слави“.

На 30 май Върховният административен съд реши, че референдумът за промяна в изборното законодателство не е задължителен за парламента. Делото бе заведено след жалба на Слави Трифонов и екипа му, с която той поиска решението на ЦИК с резултатите от допитването да бъде отменено заради серия нарушения. Съдът обаче не се произнесе в полза на референдума.

„Съдът взе едно странно и неморално решение“, коментира шоуменът в писмо до медиите след това и допълни: „От една страна потвърди присъдата на предишната инстанция, която признава, че ЦИК са опорочили крайния резултат на референдума. От друга страна не провери фактите докрай“.