close
LifeStyle

18 знака, че работата ви прави нещастни

rabota umora

Един или няколко, тези знаци показват, че е настъпило време да смените работното място, пише manager.bg. Едва ли ще бъдете изненадани от изброеното, но все пак проверете себе си – то е повод да се замислите дали не е настъпил моментът за качествено нова промяна в живота ви, по-голямата част от който прекарвате в работни дни.

 1. Чувствате се отегчени от живота.Може да сте попаднали в класическия сценарий, в който липсата на предизвикателства и мотивация докато сме на работа създават чувство на масово неудовлетворение от живота като цяло, нежелание да се предприеме нещо в другите области на лично развитие, инерция.
 2. Не можете да понасяте всичките си колеги.Ако те ви изолират, не се държат коректно или нямате късмет и сте попаднали в тоскична офис култура, е нормално. Разбира се, възможно е и причината да е във вас и вашите неоправдани очаквания. При всички случаи се създава драма всеки път, щом отидете в офиса. Прекратете това.
 3. Чувстватe се блокирани.Сякаш нищо не върви на работа. Все едно сте в капан.
 4. Ненавиждате шефа си.Има много клишета за злите и неразумни шефове, но едно е особено важно: ако не се разбирате с прекия си ръководител и не одобрявате мениджърския му стил, това е сериозен проблем и може да блокира професионалното ви развитие.
 5. Изгубили сте страстта.Напълно сте безчувствени към изпълнението на вашата работна дейност. Не изпитвате никакво въодушевление от нови проекти и идващи възможности. Ако не сте внимателни, апатията ще се прехвърли и към други житейски области, а това съвсем не е полезно.
 6. Трудно ставате от леглото за работа.
 7. Отдавна нямате време да се виждате с приятелите и семейството си.Лошият баланс между работата и личния живот може да доведе до тъжен, самотен житейски резултат.
 8. Работата не отговаря на високата ви квалификация.Постоянно чувствате, че потенциалът ви не се разгръща; че уменията ви и талантите са подценени. Никой не чува гласа ви, макар че говорите.
 9. Копнеете за предизвикателство, а това че нямате такова на работа ви подлудява.
 10. В края на деня нямате капка енергия, напълно изтощени сте физически, психически и емоционално.
 11. Понякога се чувствате мудни, сякаш се движите на забавен кадър.Понякога сте сънени на бюрото, дори да сте си починали добре тази нощ и през уикенда.
 12. Не можете да се фокусирате.Сядате на бюрото в офиса и час по-късно разбирате, че не сте свършили нищо.
 13. Болни сте през повечето време, независимо от сезона.
 14. Далеч по-интересни са ви кариерите на приятелите ви.
 15. Времето е спряло.На работа сте, а сякаш стрелките на часовника не се местят. И това се случва често.
 16. Оплаквате се от работното място – много.Пред различни хора споделяте, че ще напуснете. Осъзнавате, че сте нещастни на това работно място.
 17. Игнорирате всичко добро и положително от работатa.Виждате само негативното. По-често чашата е наполовина празна, отколкото наполовина пълна.
 18. Станали сте раздразнителни.Ако сте неудовлетворени от работата, може да развиете раздразнение към всякакви действия и качества на близките ви и колегите наоколо – от говоренето по телефона край вас, до „твърде шумно дъвчене“.