close
България

22-годишен открадна кола и катастрофира с нея

policiq

На 01.05.т.г. около 06.06 ч. на около 500 м. преди местността „Капче“-то, поради движение с несъобразена с пътните условия скорост, самостоятелно катастрофира, преобръщайки се извън пътното платно, л.а. „Тойота Ярис“, с бургаска регистрация, управляван от неправоспособния П.С., 22- годишен от Бургас.

От ПТП пострадал водачът на автомобила, който е отведен в МБАЛ „Бургасмед“, прегледан и освободен с диагноза „остра интоксикация“ / взета му е кръв за химичен анализ/. Констатирано е, че л.а. „Тойота“ е с цялостна деформация на купето.

Самият автомобил е собственост на 50- годишна бургазлийка от кв. „Горно Езерово“, която го паркирала на 30.04.т.г. пред дома си, разположен на ул. „Росица“. Ставайки от сън на следващия ден жената установила липсата на „Тойота“-та и алармирала полицейските служители от Четвърто Районно управление – Бургас.

След допускане на ПТП с крадения автомобил и преминат медицински преглед, извършителят на деянието – П.С. е задържан със заповед за полицейско задържане за срок от 24 часа.

Работата по случая продължава от служители на Четвърто Районно управление – Бургас.