close
България

22 деца се натровиха с храна

bolnica-staq

22 деца в болница със съмнения за хранително натравяне в Сливен. Пациентите са на възраст между 5 и 10 години. 16 от тях са от град Шивачево, а 5 – от град Твърдица. Всички деца са добре. За случая е уведомена Регионална здравна инспекция – Сливен.

Инспектори от Областна дирекция по безопасност на храните са извършили проверка на продуктите и са взели проби за изследване. Това съобщи директорът д-р Пламен Пенчев пред Дарик.Резултатите ще бъдат готови след 72 часа.

„Взети са проби от готовата храна, която е давана на децата. Взети са проби от всичко, което са доставяли доставчиците. Микробиологията трае 72 часа докато излезе. Днес е по-добре децата да не ходят на детска градина. От наша страна сме взели всякакви мерки. Моята информация беше за 18 (деца), от тях са освободили 6 и аз знам, че 12 са останали, но не мога да ви кажа със сигурност. Моят екип там беше от трима човека. Направили са пълна проследяемост на каквото ни касае, всичко сме направили за сега както трябва. Предполагам, че и до края ще е така. Когато излязат резултатите ще имаме по-голяма яснота“, заяви д-р Пенчев.