close
България

230 са незаконните обекти в Слънчев бряг

slynchev-brqg

Констатирани са около 230 незаконни обекта на територията на Слънчев бряг, но ще бъдем безкомпромисни към всички, които нарушават закона, заяви министърът на туризма Николина Ангелкова пред „България он еър“.

По думите й за тези 230 констатирани обекти от Община Несебър са издадени 190 заповеди за премахване, а 180 от тях са премахнати. „Достатъчно бързо действаме. По отношение на територията на плажа, на Слънчев бряг – север имаме премахнати 1500 кв. м. временни обекти, които са надвишавали квадратурата, която сме разрешили с одобряването на схемата. Там бяха премахнати емблематични заведения“, каза Ангелкова.

Тя заяви, че Министерство на туризма ще бъде безкомпромисно към нарушителите на закона. „Важно е да се спазват изискванията. За нас няма значение кой е собственикът“, заяви тя. На въпрос дали заведението на Димитър Желязков в Слънчев бряг ще бъде съборено, Ангелкова отговори, че политиката на министерството и на Община Несебър е всички временни и постоянни обекти, които не отговорят на изискванията на закона, да бъдат премахвани и събаряни.

По думите на министър Ангелкова така ще се изчисти курортът от незаконни обекти. „Веднага след края на активния летен сезон ще продължи премахването на незаконни обекти както на територията на плажа, така и на територията на комплекса“, коментира министърът на туризма. /standartnews.com