close
България

24-часово видео наблюдение в училища и детски градини в Бургас

nabludenie-burgas

Денонощно 24-часово наблюдение във всички училища и детски градина осигурява Община Бургас.

„До момента 41 училища имат изградено видео наблюдение. Камери са инсталирани в учебните стаи, коридорите, входовете и двора“, съобщи кметът Димитър Николов. Той уточни, че само 5 учебни заведения са без инсталирани видео камери, но предстои и те да бъдат оборудвани.

В 6 детски градини също успешно функционира от няколко месеца видеонаблюдение, а в 10 други в момента се изгражда, разясни Николов. Той бе категоричен, че до края на годината и в останалите 16 ще бъдат инсталирани камери. Под наблюдения са спалните, занималните, коридорите, гардеробиерните и дворовете. Видеопотокът от всяка камера може да се следи на компютъра на директора. Кадрите се пазят 30 дни. По този начин може да се проследят както действията на малчуганите, така и на възпитателите, а също и достъпът на външни лица.

„Продължава изграждането на мрежата за видеонаблюдение на града. Ще бъдат поставени още видео устройства в Морската градина, около площади, детски и спортни площадки, пешеходни пътеки и други възлови места в града“, заяви още кметът Николов.

Градоначалникът бе категоричен, че чрез видеонаблюдението се осигурява по-високо ниво на сигурност на гражданите, предотвратяват се инциденти, кражби и вандалски актове.