close
България

25-годишна жена бере душа в Бургас след системен побой

bolnica-staq

На 29 юни  около 07.00 ч. в Пето Районно управление – Бургас е получено съобщение за жена, която много трудно движейки се, във видимо неадекватно състояние, със следи от побой, дошла на регистратурата на УМБАЛ – Бургас. Установено е, че това е 25 годишната М. С. от Плевен, която е насочена към „Шокова зала“ / извършена й е спешна операция и приведена в отделение „Реанимация“, с опасност за живота/. Това съобщиха от ОДМВР-Бургас.

Незабавно е сформиран екип от служители на отдел „Криминална полиция“ при ОДМВР – Бургас и Пето Районно управление – Бургас, които констатирали, че извършител на побоя над жената е криминално проявения и осъждан И. Т., 39 годишен от Харманли. Установено е, че И. Т. и М.С. влезли заедно в България на 15 юни т. г. от Холандия, като се насочили към Харманли. За периода 18 юни т. г. до 25 юни т. г. пребивавали в къща за гости в с. Равда, а впоследствие се установили в хотелски комплекс в Китен.

В резултат на действията на служители от отдел „Криминална полиция“ при ОДМВР – Бургас, Специализираните полицейски сили и Пето Районно управление – Бургас със съдействието на служители от Четвърто Районно управление – Бургас, Районно управление – Несебър, Районно управление – Созопол, Районно управление – Приморско и Районно управление – Царево, И. Т. е задържан в Китен, като по време на задържането мъжът направил опит да избяга, скачайки през терасата на хотелската стая, разположена на втория етаж. Това наложило довеждането му в УМБАЛ – Бургас, където са констатирани счупвания на два прешлена.

И.Т. направил пълни самопризнания за извършения побой, като обяснил, че в продължение на няколко дни системно пребивал М. С. На 29 юни т. г. след поредното посегателство лично я докарал и оставил пред бургаската болница, където пострадалата потърсила медицинска помощ.

Извършени са множество действия по разследването / разпити на свидетели, претърсване и изземване и оглед на местопроизшествие/, осъществени от служители на Пето Районно управление – Бургас, Районно управление – Несебър и Районно управление – Приморско.

Точните причини за противоправното поведение на И. Т. са в процес на изясняване. Повдигнато му е обвинение за опит за убийство, като И.П. е задържан за срок от 72 часа с прокурорско постановление.
Работата по цялостното документиране на престъплението продължава от служители на Пето Районно управление – Бургас.