close
България

25 предложения ще се борят за лого на Поморие

pomorie

Обявеният от кмета на Община Поморие Иван Алексиев конкурс за лого на Поморие предизвика голям интерес сред специалистите по графичен дизайн и любители на графичното творчество. От 28 постъпили предложения, 25 отговорят на поставените в конкурса условия.
„Благодаря на всеки, вложил труд и идеи за изработване на лого на нашия град. Изненадан съм много приятно, защото всяко едно от предложенията представя Поморие по интересен и необикновен начин. Именно заради това решихме да бъде даден равен старт на всички, като публикуваме и дадем възможност за гласуване за всяко едно предложение, без предварително да бъдат селектирани от комисия.”, каза кметът Алексиев.
Гласуването ще се проведе чрез анкета в сайта на Община Поморие, на два етапа. Първият от 7 до 30 ноември 2016 г., а вторият – от 1 до 16 декември 2016 г.

Във втория етап ще продължат петте предложения, събрали най-много гласове до 30 ноември 2016 г.
Анкетното гласуване ще определи победителя в конкурса, а проектът ще бъде представен пред Общински съвет Поморие за утвърждаването му за лого на град Поморие.
Целта на конкурса е град Поморие да има свой графичен знак, различен от герба на общината, който визуално да представя града ни в рекламни, туристически и други инициативи.