close
България

3 години затвор за Живко, който брутално ритна възрастна жена на спирка в Бургас

spirka-ritnik

Наказание в размер на 4 години и 6 месеца лишаване от свобода постанови районният съдия Светлана Божкова за 25-годишния Живко Кючуков, който удари възрастна жена на автобусна спирка и й причини средна телесна повреда в Бургас. При съкратеното съдебно следствие присъдата автоматично се редуцира с една трета и присъдата му става 3 години при първоначален общ режим, съобщава „24 часа“.

На заседание в районния съд днес Кючуков се призна за виновен, прие всички факти и обстоятелства по делото, поради което процесът премина по реда на съкратеното съдебно следствие.

„Извинявам се, признавам обвинението. Нещо ме подтикна, не познавах жената“, каза пред съда 25-годишният Живко.

Според неговия адвокат Бойко Даков при вземане на решение за наказанието съдът трябва да се съобрази със смекчаващите вината обстоятелства – чистото му съдебно минало и това, че младежът страда от шизофрения. Според комплексна съдебно-психиатрична експертиза обаче по време на деянието, той е бил в ремисия и е осъзнавал какво е извършил. Прокуратурата пледира, че подсъдимият е действал с пряк умисъл по хулигански подбуди, без никакъв личен мотив и без причина, удряйки напълно непозната жена.

Адвокатът на пострадалата Виолета Караджова Калин Коцев подчерта в съдебната зала, че възрастната жена продължава да търпи интензивни болки и мъки, все още се придвижва с патерици, въпреки, че са минали 7 месеца от деянието.

На 9 май 76-годишната Виолета Караджова бе изритана на автобусна спирка в комплекс „Изгрев“ от Живко Кючуков, който също чакал на спирката. Младият бургазлия нанесъл толкова силен удар в кръста на жената, че тя претърпя операция на тазобедрената става. За нанесени нематериални щети пострадалата иска общо 18 хил. лева обезщетение и още близо 1800 за разходите по лечението.

След произнасянето на присъдата Кючуков отказа изявление. Не пожелаха да говорят и дъщерите на пострадалата Виолета, които бяха в съда.