close
LifeStyle

3 основни ползи за здравето от положителното мислене

tshastie

Да, вярно е, че “ на оптимизъм може да се научим, точно като на ново умение или хоби“, казва д-р Джон Тауер, доцент по психология в Университета Свети Томас в Сейнт Пол, Минесота. Няколко трика: Опитайте се да се усмихвате, когато се чувствате подтиснати ( да сте ядосани или тъжни, когато се усмихвате, е много трудно, казва Тауър) и по-често благодарете – изразяването на благодарност ви помага да видите света с повече Положителна светлина. Нуждаете се от повече мотивация, за да кажете „Да мога!“ банда? Помислете за това:

Няма да се разболявате толкова често
Хората, които очакват да се случват хубави неща, имат по-силна имунна система, според изследванията на Университета в Кентъки. „Когато почувствате оптимизма, хормоните, повишаващи имунитета, като окситоцин и хормони на растежа, могат да се активират“, казва авторката на изследването, доктор Сузане Сегерстрьом.

По-малко вероятно е да получите удар
„Оптимизмът е свързан с по-бавното натрупване на плака в артериите, което може да доведе до инсулт“, казва Ерик Ким, водещ автор в изследването на Университета в Мичиган, който установява, че колкото по-положителни са хората, толкова по-нисък е шансът им да получат удар.

Ще взимате по-добри решения
„Отрицателните емоции могат да доведат до тесногръдие, а хората, които се усмихват са склонни да бъдат по- гъвкави,“ в преценяване на общата картина, казва д-р Карим Джонсън , който е ръководител на проучване по темата в „Temple University”.
Например, ако купувате кола, но се притеснявате, че вашите приятели ще мислят, че тя не достатъчно модерна, можете да направите своя избор само въз основа на това, как изглежда колата и да не отдадете достатъчно значение на това, как вози колата или за безопасността й.

Е сега убедихте ли се колко може да ви помогне позитивното мислене?/beu.bg