close
България

300 000 лева липсват при обира на инкасо автомобил в София

policiq

Около 300 хиляди лева е вероятната сума, открадната при обира на инкасо автомобил извършен пред столичен мол на бул. „Цариградско шосе“.

Пред БНР директорът на СДВР старши комисар Младен Маринов уточни, че повече от половината пари, превозвани в микробуса, не са взети от крадците:

„Има сума пари, която липсва, но към момента материално отговорните лица правят точна ревизия, за да се установят точно щетите. Интересното е, че има и голяма сума пари, която е останала. Говорим от порядъка, на, общо вътре е трябвало да има около 700 000 лева, като повече от половината в момента са оставени в буса, въпреки че са имали възможност да вземат абсолютно всичко“.

Въоръженият обир е извършен около 22 часа снощи. Нападателите са издебнали момент, в който в инкасо автомобила е имало само един служител. Те са го заплашили с пистолет, вързали са го и са тръгнали с буса преди да се върнат останалите охранители.

Малко по-късно двамата мъже са казали на шофьора да спре, слезли са и са избягали. В буса са били открити вързаният охранител, който не е пострадал, както и част от парите, които са превозвани.