close
България

4 килограма канабис и 42 дози метамфетамин са иззети при операция по линия „Наркотици“ на територията на ОДМВР-Сливен

marihuana-droga-narkotici

В хода на акцията, осъществена на 17 октомври, криминалисти от сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ към ОДМВР-Сливен са извършили  проверка в частен имот в град Шивачево. На място полицейските служители са намерели и иззели 4 килограма суха листна маса, която при теста е реагирала на канабис. С полицейска мярка за 24 часа е задържан мъж на 36 години от град Сливен. Работата по случая продължава. Образувано е досъдебно производство.

По време на операцията в село Градец е задържано непълнолетно момче, което  доброволно е предало 42 пакетчета, съдържащи вещество, което при полевия тест е реагирало на метамфетамин. В хода на разследването полицейските служители  установяват, че задържаният управлява лек автомобил, обект на кражба от имот в село Мокрен. Пробите за употреба на алкохол и наркотици на момчето са отрицателни. Работата по случая продължава. Образувано е досъдебно производство.

Акцията е с цел установяване на производство, разпространение и притежание на наркотични вещества. Извършва се контрол в района на учебни заведения, проверяват се превозни средства, частни адреси и други обекти.