close
България

40 сигнала за силна музика са посетени от служители на РУ-Сливен за една седмица

mvr-sliven

През изминалата седмица служители на РУ-Сливен за посетили 40 сигнала за нарушаване на тишина, като  22 от тях са в квартал Надежда. Служители от участъка в квартала са съставили 6 акта по Наредба за обществения ред на територията на община Сливен и са съставили 12 протокола за предупреждение по Закона за МВР. 18 сигнала са посетени на територията на град Сливен – кварталите  Комлука, Даме Груев, Сини камъни и Дружба. Съставени са 5 протокола за предупреждение по ЗМВР и 5 акта.

РУ-Сливен контролира използването на пиротехническите изделия. Всички фирми и граждани, които използват пиротехнически изделия от категория 2 и 3, определени в ЗОБВВПИ, за тържества, уведомяват началника на РУ-Сливен, като се задължават да ги използват съгласно реда, определен в ЗОБВВПИ и НОбС. Препоръчителният час е до 22,30 часа.

Служителите на РУ-Сливен използват всички законови сили и средства, както и наличния ресурс, за да се осигури спокойствието на гражданите и спазването на Наредба за обществения ред на територията на община Сливен.