close
България

400 катастрофи в София само за ден заради снега

snqg-trafik-zima

От тази сутрин до 15.00 часа в София са станали 394 катастрофи, съобщиха от МВР, цитира nova.bg. Само при четири от произшествията има пострадали. За щастие, няма хора с опасност за живота.

Три от произшествията са с участието на пешеходци, но само един от инцидентите е възникнал на пешеходна пътека. В повече от половината от случаите шофьорите са подписали двустранни протоколи.

От „Пътна полиция“ призовават шофьорите да се движат със скорост, съобразена с метеорологичните  условия, да спазват дистанция и да се съобразяват с пътните знаци и указанията на контролните органи.

Апелът към пешеходците е да се движат с повишено внимание, да имат предвид, че при хлъзгавата пътна настилка, спирачният път на автомобилите е по-дълъг. По данни на БАН снежната покривка в София е 20 сантиметра.

От Столична община съобщиха, че се обработват, както улиците, по които се движи градският транспорт, така и някои вътрешно-квартални улици и уточниха, че при необходимост ще бъдат затваряни пътни участъци за почистване.

По рано днес за почистване бе затворен участък бул. „Черни връх“ , бул.„Г. М. Димитров“ и бул.“Драган Цанков“, пътят за Алеко и Златните мостове. Движението в планината е разрешено само с вериги.