close
LifeStyle

43% от хората в България се определят като щастливи

semeystva-shtastie

43% от хората в България се определят като щастливи. 12% у нас очакват 2017-а да бъде година на икономически подем, а 33% – на икономически трудности. Така страната ни е на едно от последните места по оптимизъм в световен мащаб.

Това са малка част от изводите от 40-тото поред глобално изследване „Край на годината“, което проучи очакванията, възгледите и убежденията на 66 541 души от 66 страни по целия свят.

68% от хората по света казват, че се чувстват щастливи, а 22 на сто от запитаните не са нито щастливи, нито нещастни. 9% се чувстват нещастни.

Фиджи и Китай са най-щастливите страни в света, следвани от Филипините, Виетнам, Индонезия и Парагвай, докато Ирак е най-малко щастливата страна за трета поредна година.

42% са оптимисти за икономическите перспективи през 2016 г. 22% са песимистите, а 31% са на мнение, че няма да има промяна в икономиката.

Най-оптимистичната страна относно икономическия просперитет в предстоящата 2017 г. е Гана, следвана от Бангладеш. В другия край на тази класация са Южна Корея, Хонконг и Гърция, които са най-песимистичните страни.