close
България

44 сигнала за силна музика са посетени от служители на РУ-Сливен за една седмица

mvr-sliven

През изминалата седмица служители на РУ-Сливен за посетили 44 сигнала за нарушаване на тишина, като  23 от тях са в квартал Надежда. Съставени са 3 акта, 4 протокола за предупреждения, иззета е 1 уредба и един е задържан за неизпълнение на полицейско разпореждане.

20 са сигналите, посетени от служители на група „Охрана на обществения ред” към РУ-Сливен в останалите жилищни райони  на  града. Сигналите са предимно в кварталите Комлука, Дружба и Сини камъни.  Съставени са 4 акта и 8 протокола за предупреждение.

РУ-Сливен контролира използването на пиротехническите изделия. Всички фирми и граждани, които използват пиротехнически изделия от категория 2 и 3, определени в ЗОБВВПИ, за тържества, уведомяват началника на РУ-Сливен, като се задължават да ги използват съгласно реда, определен в ЗОБВВПИ и НОбС. Препоръчителният час е до 22,30 часа.

Служителите на РУ-Сливен използват всички законови сили и средства, както и наличния ресурс, за да се осигури спокойствието на гражданите и спазването на Наредба за обществения ред на територията на община Сливен.