close
България

4785 са приетите заявления за подмяна на лични документи за месец август в сектор „БДС”-Сливен

pasporti-sliven-odmvr

От началото на месец юли в сектор „БДС“ към ОДМВР-Сливен са приети  4785  заявления за издаване на нови лични карти и паспорти.  Част от тях са приети от мобилните екипи на сектора при „организиран прием”. Той е заявен от кметове на населени места в община  Сливен, фирми и държавни учреждения.  От началото на месец август е осъществен прием в МБАЛ-„Д-р Ив.Селимински” и отдел „Статистически изследвания – Сливен“ към НСИ. Приети са общо 118 заявления. Престои прием в селата Ябланово и Тича в община Котел.

Сектор „БДС“ продължава да приема искания за „организиран прием“. При потвърдено желание от институции, ведомства или кметства „организирания прием“  са осъществява посредством стационарна биометрична станция в служба „Миграция”, на ул. „Д-р Миркович“ № 2 или мобилна биометрична станция от служители на сектор „БДС“-Сливен, при спазване на противоепидемичните мерки.

За осъществяване на „организиран прием” се изпраща искане до директора на ОДМВР-Сливен на адрес гр.Сливен, ул.”Ген. Скобелев”№5 или на ел.адрес на дирекцията sliven@mvr.bg

От 1 до 31 юли от сектор „БДС“ към ОДМВР-Сливен поради изтичане срока на валидност са подменени  3360 лични карти и 1117 паспорта.

Гражданите могат да изберат предпочитаното от тях звено БДС в РУ Нова Загора, Котел или Твърдица за подмяна на лична карта, паспорт или свидетелство за управление на МПС различно от това по постоянния им адрес, но в рамките на област Сливен.

Припомняме, че срокът на валидност на личните карти и свидетелства за управление на моторно превозно средство, който изтича в периода от 13 март 2020 г. до 31 октомври 2020 г., се удължава с 6 месеца. За срока на удължаването личната карта е валиден идентификационен документ за самоличност само на територията на Р България. По искане на лицето нова лична карта може да се издаде и преди изтичането на удължения 6-месечен срок. За срока на удължаването СУМПС е валиден индивидуален удостоверителен документ за правоспособност за управление на МПС само на територията на Р България. По искане на лицето ново СУМПС може да се издаде и преди изтичането на удължения 6-месечен срок.

Чрез портала за електронни административни услуги на МВР на интернет адрес: e-uslugi.mvr.bg

всеки български гражданин, притежаващ валиден български квалифициран електронен подпис може да подаде заявление за издаване на:

  • лична карта и/или паспорт
  • удостоверение за събития свързани с издаването на документи

Ежедневна информация, свързана с издаването на българските лични документи може да се получи на телефони: 044/644-355.