close
LifeStyle

5 начина да преоткриете себе си тази пролет

tshastie

Пролетта наближава и обкръжаващата ни природа ще се изпъстря все повече с всеки изминал ден. Разходките са задължителни ежедневно. Profit.bg ви предлага да си направите списък със задачи до настъпването на лятото. Пролетта внася промени в ежедневието ни досега. Този сезон свързваме с време за ново начало. Какво по-добро обяснение за желанието ви да преоткриете себе си и навиците си? Ето пет лесни начина, с които да направите леки промени в живота си тази пролет:

  1. Събуждайте се рано всяка сутрин 

Когато навън е студено и тъмно, е по-трудно да намерите сили, за да излезете изпод топлите завивки сутрин по-рано от необходимото. Сега, когато слънчевите лъчи все по-често ще топлят още от зори, и навън е светло, няколко допълнителни минути сутрин са истинска наслада!

  1. Позволете си да имате „свободни нощи”

Много млади хора са толкова претоварени от работа и от излизане по клубове вечер. Един ценен съвет: стремете се да излизате вечер в два от пет работни дни. Оставете останалите три дни отворени. Използвайте тези няколко часа, с които разполагате вечер, за разходка, разговор с добър приятел, четене на интересна книга или пък за да изведете кучето на по-дълга разходка.

  1. Създайте си оазис на открито 

Прекарването на времето под открито небе е лесен начин да си осигурите добро настроение. Някои от нас разполагат с дворове за тази цел, а други не. Въпреки това, винаги можем да намерим някое по-спокойно място из града, където да се насладим на спокойствието и красотата. През пролетта – още повече!

  1. Бъдете по-активни 

Много лесно е да станете мързеливи през зимните месеци, когато единственото, което ви се иска е да се скриете под някоя топла завивка. Специалисти твърдят, че упражненията са ключът към преборването на стреса. Планирайте закупуването и, разбира се, използването на колело през пролетта. Намерете си вдъхновяващ маршрут и се зареждайте с енергия, винаги когато усетите, че я губите.

  1. Следвайте 24-часовото правило

Сигурно много хора други хора, и вие страдате от имейл проблем: иска ни когато получим писмо, веднага (или поне в рамките на няколко часа) да му отговорим. Освен ако не са наистина неотложни, научете се да отговаряте на имейлите на следващия ден. Работният ден е свършил; когато започне отново, тогава се заемете с отговора си. Целта е обаче да отговорите на писмото не по-късно от 24 часа след получаване. Това гласи правилото за 24 часа.