close
България

50 предпазни шлемове за многократна употреба получи НАП Сливен от областния управител

nap-sliven

50 броя шлемове за многократна употреба предостави Областната администрация на офиса на НАП в Сливен, съобщиха от приходното ведомство. Те са изработени от UV устойчиво ПВХ фолио, могат да се дезинфекцират със спирт и предпазват при кихане или кашляне бактериите и вирусите директно да попаднат върху кожата, очите, носа, устата.

„Приемам с благодарност жеста на г-н Божурски. Благодаря за това, че ще имаме възможност да обезопасим нашите колеги, тъй като те работят с граждани всеки ден и тези предпазни защитни средства са им крайно необходими”, сподели Петко Дюлгеров, директор на офиса на НАП в Сливен.

Националната агенция за приходите съветва клиентите си да отложат посещенията си в офис на ведомството до преустановяването на извънредното положение, като дотогава използват електронните услуги, достъпни на  https://inetdec.nra.bg/  с персонален идентификационен код (ПИК) или електронен подпис. Структурите на НАП продължават да работят и да обслужват клиенти при допълнителни мерки за защита и постоянна дезинфекция на помещенията.

В сградата на НАП Сливен е въведен контролиран пропускателен режим с цел спазване на необходимото отстояние. В салона за обслужване се допускат по двама клиенти. Изпълняват се всички видове услуги. Срещите със задължени лица се извършват само на партера, като е ограничено движението на външни лица по етажите.