close
България

525 нарушения по ЗДвП са констатирани за една седмица на територията на ОДМВР-Сливен

mvr-sliven

През първата седмица на 2018 година служители на „Пътна полиция” в ОДМВР-Сливен са

проверили 1056 превозни средства и 1216 лица.

Констатирани са 525 нарушения на Закона за движение по пътищата. Съставени са 52 акта и 407 фиша, от които 259 за нарушаване ограничението на скоростта.

Да управляват след  употреба на алкохол са установени 6 водачи, 3 от тях са с алкохол над 1,2 промила, за което са образувани бързи производства. За управление на МПС след употреба на наркотици е установен един водач. Неправоспособните са 5. 18 са отнетите свидетелства за управление на МПС за  неплатени глоби. Полицейските служители извършват проверка на място за задължения и за тяхното плащане. Свидетелството за управление се връща след заплащане на глобите.

От 1 до 7 януари  са прекратени  регистрациите и са свалени табелите на 6 автомобил.

НЕ ПЕСТЕТЕ СРЕДСТВА ЗА ПЪЛНАТА ИЗПРАВНОСТ НА АВТОМОБИЛА ПРЕЗ ЗИМАТА!

Помнете, че ако фаровете не са правилно регулирани и СВЕТЯТ НИСКО, платното ще бъде осветено на по-късо от необходимото разстояние. Това многократно увеличава риска в последния момент да забележите пешеходец, каруца, велосипед или друго превозно средство без сигнализация и да ги блъснете.

Непременно се погрижете да си осигурите подходящи за сезона гуми, но не забравяйте, че е забранено движението с гуми с шипове.

Помнете, че от стабилността на автомобила на пътя зависят вашият живот и животът на хората, които возите и срещате по пътя си!

Амортисьорите са крайно важни за стабилността на автомобила, особено по неравни настилки и на завои и затова трябва да бъдат прегледани от опитни механици. Прегледайте в сервиз състоянието на акумулатора и спирачната течност.

ПРЕПОРЪЧИТЕЛНО е да подмените остарелите и втвърдени пера на чистачките; да се снабдите с вериги за сняг и лопата, които да са в багажника до края на зимата; да проверите изправността на отоплението и на устройството за измиване на предното стъкло, както и на това за подгряване на задното. Поддържайте зареден с незамръзваща течност резервоара за измиване на предното стъкло; проверете концентрацията на антифриза в охладителната система.