close
България

59-годишен се опита да подкупи полицаи с 20 лева

podkup-20-leva-kat

В дните от 25 до 28 юни полицейски служители на ОДМВР-Сливен са установили редица нарушения на Закона за движение по пътищата при специализирана операция по пътна безопасност. На 27 юни в град Твърдица е установен 26-годишен водач на лек автомобил „Фолксваген Голф“, употребил наркотични вещества. Нарушеното е установено с техническо средство. По случая работят служители на РУ-Твърдица.

На 27 юни, около 23,30 часа, в района на кръстовище „Петолъчка“, е извършена проверка на 35-годишен водач на лек автомобил „Пежо“. Пробата за употреба на алкохол с техническо средство е показала положителен резултат – 1,24 промила. По случая работят служители на РУ-Сливен.

В хода на операцията са установени 3 случая на управление на нерегистрани моторни превозни средства. По случаите работят служители на РУ-Нова Загара и Сливен.

От 25 до 28 юни с мобилни и стационарни камери са заснети 263 нарушения на скоростните режими.

По време на специализираната операция на 27 юни, на главен път I-6, км. 389,2, е извършена проверка на лек автомобил „Ауди“. При съставяне на фиш за непаставен обезопасителен  колан на 59-годишен мъж от село Брястово, пътник в автомобила, същият е оставил на таблото в служебния автомобил банкнота от 20 лева. Мъжът е задържан с полицейска мярка за 24 часа. Случаят е предаден на разследващ полицай.