close
Спорт

6 българи в болница, 20-арестувани в Задар преди мача между Левски и Хайдук

levski

Тежка нощ за част от привържениците на Левски, които са в Хърватия, за да подкрепят „сините“ в днешния първи мач от втория предварителен кръг на Лига Европа срещу Хайдук в Сплит. По информация на Дарик има проблеми с привърженици на Левски, които са в град Задар, на около 150 километра от Сплит.

Част от феновете, членове на Националния фенклуб на привържениците, са имали сблъсъци с местни запалянковци, които са пътували до там, за да търсят конфликт. Има запалена българска кола по информация на Дарик. Автомобилът е на пет момчета, които са се опитали да си спасят документите от него, но са пострадали от огъня и по-късно са били настанени в болница.

Има и момче със счупена глава, което е откарано болница. Така общо шестима българи са настанени в болнично заведение. Около 20 български фена пък са в ареста.

„В Задар сме, за да може от тук да пътуваме и да подкрепим Левски в Сплит. Полицията не успя да се справи с обстановката и на нашите момчета сигурно ще бъдат повдигнати обвинения“, са част от думите на председателя на Националния фенклуб на Левски Степан Хиндлиян. /cross.bg