close
България

6 месеца затвор за крадла

syd

Районен съд – Бургас одобри постигнато споразумение между Районна прокуратура – Бургас, обвиняемата Станка С. и нейния защитник, с което наложи ефективно наказание от 6 месеца „Лишаване от свобода“ при първоначален „строг“ режим на изтърпяване на наказанието, за кражба, съобщиха от прокуратурата.

Съдебната инстанция призна обвиняемата Станка С. за виновна в това, че на 23.07.2018 г., около 02.00 ч., в гр. Бургас, в района на градинката на „Старата поща“, отнела чужди движими вещи – парична сума в размер на 1 257 лв. (хиляда двеста петдесет и седем лева) от собственика Д. С., без негово съгласие, с намерение противозаконно да ги присвои. (престъпление по чл. 194, ал. 1 от НК) Деянието е извършено при форма на вината „пряк умисъл“, но причинените имуществени вреди са възстановени. Наложеното наказание на обвиняемата е с цел превенция на кражбите в района на „Старата поща“ в гр. Бургас и осигуряване спокойствие на гражданите, следствие от работата на органите на реда, държавното обвинение и съдебните институции.

Постигнатото споразумение има сила на законна присъда, като определението на Районен съд – Бургас е окончателно и не подлежи на обжалване.