close
LifeStyle

6 навика, които ви правят непривлекателни

sretsha-sretsha-lubov

Експертите разкриват, че има няколко малки неща в поведението ви, които могат да ви държат без гадже с години и като цяло да ви попречат да откриете любовта.

Според секс терапевта Рейчъл Макклин цитиран от tialoto.bg, всеки човек има само един шанс да направи добро първо впечатление на среща с потенциален партньор. Тя е убедена, че има шест неприятни поведенчески навика, които могат да провалят срещата ви още в зародиш.

Ето ги и тях:

1.Превръщате срещата в интервю
Това е може би един от най-основните гафове, които много хора допускат да направят на първата си среща с интересен човек. Те започват умишлено да го засипват с въпроси, които дори не следват смисъла и линията на разговора. Никой не обича да бъде подлаган на неестествен и принудителен разпит. Опитайте се да общувате по-непринудено на първата си среща.

2.Държите се надменно
Първата среща не е моментът да се фукате – така няма да спечелите симпатиите на човека от противоположния пол. Не е нужно да изброявате или да подчертавате всичките си постижения в живота. Хвалбите и надменното поведение се считат за непривлекателни.

3.От вас лъха негативност
Някои хора просто са по-негативно настроени към живота. За тях чашата винаги е наполовина празна. Те обикновено мислят и обсъждат най-лошия възможен сценарий за нещата. Този навик е доста отблъскващ, особено когато става въпрос за запознанства. Опитайте се да не плашите човека, с когото сте излезли със свръхнегативизъм.

4.Не внимавате с езика на тялото си
Езикът на тялото ви може да разкрие много неща за вас. Ако говорите с пълна уста, ще ви сметнат за мърляч. Ако седите със скръстени ръце, вие ще изглеждате тревожен, недоверчив или твърде отбранителен. Така че внимавайте!

5. Проявявате сарказъм
Ако използвате интелигентен сарказъм в компанията и в общуването си с приятели, това може да бъде изключително забавно. И все пак на първа среща този вид хумор не е препоръчителен – няма да привлечете вниманието на човека с когото сте излезли, а най-много да го унизите без причина.

6.Държите се твърде ентусиазирано
Излизането на романтична среща е деликатен танц. Всичко във вашето поведение трябва да изглежда балансирано с това на лицето, което ви ухажва. Не трябва да реагирате с по-голям ентусиазъм на срещата ви от този на въпросния човек, с когото сте излезли. В интереса между вас двамата трябва да има равновесие.