close
LifeStyle

6 фрази, с които можете да вбесите всеки

qdosan-chovek

Трудно ли е да ядосате някого? Никак. Според Bright Side е достатъчно само да кажете някоя от тези реплики. Искрено ви препоръчваме да ги избягвате пред близките си.

„Нали ти казвах!“ / „Знаех си!“

Някой е допуснал грешка и вие се чувствате длъжни да му го натяквате? Трябва да му напомните, че сте го предупредили, но той не ви е чул, и ето го резултата! Важно е да не забравя, че вие сте умни и знаете всичко по-добре от него.

И всичко това, вместо да окажете подкрепа? Нищо чудно, че човекът не се възхищава от вашата гениалност, а ви се ядосва.

„Добре“

Когато отвръщате на всяка молба с безизразно „Добре!“, не се чудете защо не виждате благодарност отсреща. „Добре“ може да значи всичко – от „Ще го направя по-късно“ до „Не ме интересува.“

„Извинявай, че го казвам, но…“

След този израз винаги идва нещо неприятно. Колко удобно! Извинявате се на някого предварително, за да можете да му кажете грозната истина в лицето. И се чудите защо се обижда.

„Няма да ти е интересно.“ / „Няма да разбереш.“

Трудно е да си представите, че някой може да споделя вашите интереси? Никой няма ви разбере, затова е губене на време да обяснявате? Така само показвате на другите, че ги смятате за невежи по въпроса. Грубо, нали?

„Успокой се“

Безразличната реплика „Спокойно!“ обикновено води до обратното. С нея подценявате проблема, който има човекът до вас. Вместо да покажете подкрепа и разбиране, вие предпочитате към другия, вие му показвате къде му е мястото.

„Почна се…“

Човекът до вас от известно време се тревожи от някакъв проблем и е опитвал хиляди пъти да ви накара да го обсъдите, но без резултат. С тази фраза само показвате, че не ви интересува и нямате желание да участвате в решението. /еxpert.bg