close
България

7 години затвор за наркодилър от Сливен

zatvor-reshetki

По внесен обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Бургас съдът наложи ефективно наказание от 7 г. „лишаване от свобода“ и „глоба“ в размер на 25000 лв. на И. Хаджииванов (42 г. от гр.Сливен). Той е подсъдим за това, че на 25.07.2016 г. около 17.30 ч., в к.к. „Слънчев бряг”, общ. Несебър, в хотел „Съни хоум 1”, до хотел „Бумеранг”, в обитаваната от него стая – магазин с номер 4, при условията на опасен рецидив , без надлежно разрешително, държал с цел разпространение, високорискови наркотични вещества (метамфетамин и коноп) на обща стойност- 1 357, 098лв. – престъпление по чл.354А, ал.2 изр.2 т.4 , вр.ал.1, предл. 4 , вр.чл.29 ал.1 б.“а“ НК, съобщиха от прокуратурата.

Наказанието трябва да бъде изтърпяно при първоначален „строг“ режим в затвор.

И. Хаджииванов е задържан след получена оперативна информация от полицейските служители, че подсъдимият държи горепосочените наркотични вещества с цел разпространение.

На 25.07.2016 г. полицаите са претърсили адреса обитаван от И. Хаджииванов и са открили наркотичните вещества. Подсъдимият е задържан веднага. Към днешна дата на подсъдимия е наложена мярка за неотклонение „задържане под стража“.