close
България

7 жертви в три катастрофи в Бургаско

lineika

На 23.06. около 10.50 ч. на пътя между Поморие и Ахелой, в района на „Солниците”, случайно минаващ помориец забелязал в канавката мотоциклет и тяло на човек. Установено е, че трупа е на 22 -годишния Димитър Ц. от Поморие, а мотоциклета е – „Хонда CB 600 F”, с бургаска регистрация, закупен от Димитър на 26.05. с договор за покупко-продажба, но непрехвърлен в законовия срок. Датата, часа и причините за настъпилия тежък пътен инцидент са в процес на изясняване, съобщиха от пресцентъра на полицията. По случая е образувано досъдебно производство.

На 24.06. около 13.03 ч. по пътя Бургас – Малко Търново, малко след Звездец в посока Малко Търново, в условията на десен завой, мотоциклетист се удря челно в лек автомобил с чуждестранна регистрация, пътуващ към Бургас, като от удара отскача и се блъска във втори лек автомобил. От инцидента на място е загинал мотоциклетиста.

На 24.06. около 13.55 ч. на пътя Бургас – кв. „Ветрен”, в района на км. 488 +0, възниква тежък пътен инцидент, при който лек автомобил „Фиат Пунто”, с бургаска регистрация, управляван от 68- годишна жена, навлиза в насрещната пътна лента, по която пътуват автомобили от Бургас в посока София / вероятно навлизането е осъществено при вход за кв. „Ветрен” непосредствено до края на автомагистрала „Тракия”/, като допуска челен сблъсък с лек автомобил. „Рено Сценик”, със софийска регистрация, управляван от 46- годишния В.А. от София.

Вследствие на инцидента е засегнат и още един лек автомобил – „Опел Корса”, с кърджалийска регистрация, управляван от 42-годишния Я.С. С лек автомобил „Фиат” се придвижвали две жени – на 74 и 62 години и двама мъже – на 87 и 78 години, които заедно с 68- годишната водачка загубили живота си / четирима от тях починали на място, а една от жените починала впоследствие в болницата от нараняванията си/. Водачът на лек автомобил „Рено” – В.А. е откаран и настанен за лечение в отделение „Реанимация” на болница „Бургасмед” с повърхностна травма на главата, травматичен шок и фрактура на левия крак / в областта на капачката на коляното и бедрото/.