close
България

73 сигнала за силна музика са посетени от служители на РУ-Сливен за една седмица

mvr-sliven

През изминалата седмица служители на РУ-Сливен за посетили 55 сигнала за нарушаване на тишина в квартал „Надежда”. 37 сигнала са посетени през работната седмицата, като за неизпълнение на полицейско разпореждане са задържани трима. Съставени са 9 акта по Наредба за обществения ред на територията на община Сливен.

Посетени са 18 сигнала и са съставени 6 акта по време на специализирана операция, по опазване на обществения ред, проведена на територията на квартала от 20,00 на 15-ти до 03,00 часа на 16-ти юли.

Посетени са 18 сигнала на територията на град Сливен – кварталите  „Комлука”, Дружба” и „Сини камъни”. Съставени са 8 протокола за предупреждение по ЗМВР.

РУ-Сливен контролира използването на пиротехническите изделия. Всички фирми и граждани, които използват пиротехнически изделия от категория 2 и 3, определени в ЗОБВВПИ, за тържества, уведомяват началника на РУ-Сливен, като се задължават да ги използват съгласно реда, определен в ЗОБВВПИ и НОбС. Препоръчителният час е до 22,30 часа.

Служителите на РУ-Сливен използват всички законови сили и средства, както и наличния ресурс, за да се осигури спокойствието на гражданите и спазването на Наредба за обществения ред на територията на община Сливен.