close
България

80 пияни и дрогирани шофьори останаха без колите си в Бургаско

kat

80 моторни превозни средства /в по-голяма си част леки автомобили/ са иззети на територията на Община Бургас от водачи, шофирали след употреба на алкохол или наркотични вещества за времето от 8 август до днес.

Още в първия ден след приемане на законовите промени, служителите от ОДМВР – Бургас иззеха два леки автомобила /за употреба на алкохол – 1.55 промила и за употреба на канабис/ и камион с полуремарке /за употреба на алкохол с концентрация – 3.02 промила/.

Съхранението на иззетите в Бургас моторни превозни средства първоначално се осъществяваше на паркингите към Районните управления, но поради насищането им бе потърсено съдействие от Община Бургас за организирането на ново място за съхранение.

Благодарение на ангажираността на Община Бургас с проблема „безопасно шофиране“ и отличните партньорски взаимоотношения с ОДМВР – Бургас, своевременно бе отредено ново място за съхранение на иззетите МПС, специално оборудвано със система за видеонаблюдение, СОТ и жива охрана.

Активните действия на полицейските служители по отношение проверките на водачи, шофиращи след употреба на алкохол и наркотични вещества ще продължат и в следващите дни, още повече че в ход е акцията „Децата тръгват на училище, да ги пазим на пътя!“.