Учени от Филаделфия установиха, че е добре да се пие често кафе. Консумацията му насища с кислород клетките в организма и допринася за регенерацията им, но за целта варенето му трябва да се извършва по определен начин.
За да е с идеално ниво на киселинност, кафето трябва да се приготвя бързо – смлените зърна да се залеят с вряла вода и напитката да се изпие за 5-10 минути.
Вкусната напитка насища кръвта с антиоксиданти, които заедно с витамините и микроелементите могат да намалят възпаленията на тъканите и да нормализират функционирането на сърдечносъдовата система, пише БТА.
Тези заключения потвърждават резултатите от предишни изследвания, които показаха, че кафето помага на организма да се бори с депресията и стреса, извършва профилактика и „почиства“ раковите клетки в организма, а освен това има благотворен ефект върху един от най-важните органи – сърцето.