close
България

Бум на нови телефонни измами в Бургаско

telefonni-izmamnici-alo

На 29.03.т.г. около 16.30 ч. в Районно управление – Карнобат е получено съобщение от 79 -годишна жена от Карнобат за това, че станала жертва на телефонна измама по класическата схема «оказване на съдействие на полицейски служители при задържането на телефонни измамници» за сумата от 1 000 лева, която поставила в торбичка и оставила до контейнер за смет, разположен на улица «Кооперативна». След това пенсионерката се прибрала в дома си и получила ново обаждане с указание да зареди с ваучер за 10 лв. определен телефонен номер. Жената заредила исканата сума и след като премислила цялата ситуация, установила че е измамена и алармирала полицейските служители. Работата по случая продължава от служители на Районно управление – Карнобат.

На 29.03.т.г. около 16.30 ч. в Пето Районно управление – Бургас е получено съобщение от 81- годишна бургазлийка от бл. 55 в к-с «Изгрев» за това, че станала жертва на телефонна измама по класическата схема «оказване на съдействие на полицейски служители при задържането на телефонни измамници» за сумата от 10 000 лв., която поставила в найлонова торба и хвърлила през терасата на жилището си. Работата по случая продължава от служители на Пето Районно управление – Бургас.

На 29.03.т.г. около 12.00 ч. в Районно управление – Средец е получено съобщение от 79 -годишна жена от Средец за това, че станала жертва на телефонна измама по класическата схема «оказване на съдействие на полицейски служители при задържането на телефонни измамници» за сумата от 6 900 лв., която поставила в найлонова торбичка и закачила на входната врата на дома си. Работата по случая продължава от служители на Районно управление – Средец.

На 29.03.т.г. около 16.30 ч. в Пето Районно управление – Бургас е получено съобщение от 82- годишна бургазлийка от кв. «Черно море» за това, че станала жертва на телефонна измама по класическата схема «оказване на съдействие на полицейски служители при задържането на телефонни измамници» за сумата от 1 950 лева, която поставила в найлонова торба и хвърлила през терасата на жилището си. Работата по случая продължава от служители на Пето Районно управление – Бургас.