close
България

Времето днес

zima

Днес сутринта на много места в котловините и низините ще има мъгла или ниска слоеста облачност. Преди обяд видимостта ще се подобри, но облачността ще остане значителна. На места в северозападната половина от страната, а след обяд и привечер в Южна и Източна България ще има валежи от дъжд. Ще духа умерен до силен югозападен вятър, след обяд ще се ориентира от северозапад и с него ще започне да прониква студен въздух. Максималните температури ще са между 10° и 15°, малко по-ниски в северозападните райони от страната. В София максималната температура ще е около 12°.Това е прогнозата на НИМХ.

Над планините облачността ще е значителна и на места в масивите от Западна България ще има валежи от дъжд, над около 1700 метра – от сняг. Ще духа умерен и силен югозападен вятър, привечер ще се ориентира от запад. Максималната температура на 1200 метра ще е около 12°, на 2000 метра – около 6°.

Над Черноморието облачността ще е значителна, привечер на отделни места с превалявания от дъжд. Ще духа умерен югозападен вятър, който ще се ориентира от запад-северозапад. Максималните температури ще са между 15° и 18°. Температурата на морската вода ще е 10°-12°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.