close
Спорт

В „Парк Арена ОЗК“- Бургас стартира най-мащабният плувен турнир за купа „Бриз“

pluvane

На спортен комплекс „Парк Арена ОЗК“ стартира най-мащабният плувен турнир за купа „Бриз“, който е и квалификация за световното първенство в Китай през декември. Участват 667 състезатели от 9 държави – Великобритания, Турция, Гърция, Сърбия, Румъния, Египет, Латвия, Молдова и България.

Международният турнир, който се организира за четвърта поредна година от плувен клуб „Бриз“ и Българската федерация по плувни спортове, с подкрепата на община Бургас, беше открит от кмета Димитър Николов. Той поздрави всички участници в атрактивната тридневна надпревара, която ще продължи до неделя.

„Пожелавам на гостите приятни емоции в нашия град. Ще се състезавате при отлични условия в „Парк Арена ОЗК“, което е предпоставка за високи постижения. Успех на всички“, заяви кметът Николов.

Сред официалните гости бяха и заместник-министърът на спорта доцент Стоян Андонов, заместник- ректорът на НСА Николай Изов, световният шампион по плуване в открити води Петър Стойчев, заместник-кметовете на община Бургас Красимир Стойчев и д-р Лорис Мануелян.

Талантливата певица Сантра подгря многобройната публика на плувния комплекс.
Присъствието на двама делегати на ЛЕН /Европейска лига по плуване/и на двама международни съдии са атестат за мащабността и авторитета на четвъртия турнир за купа „Бриз“. Състезанието ще бъде закрито официално в неделя в обедните часове.