close
България

Елена Йончева: Оградата с Турция не я преминал този, който не е пожелал

ograda-elena-joncheva

„Оградата ни с Турция не я е преминал само този, който не е пожелал“, това изтъкна народният представител от „БСП за България“ Елена Йончева в ефира на NOVA.

Йончева обясни, че оградата е подкопана с метри на много места. Тя твърди, че построяването на съоръжението не е направено по проекта, който е бил утвърден от МВР.

„Дадена е възможност да бъде променяна от областните управители и съответните фирми“, обясни депутатът и показа снимка, на която е заснето как мигранти преминават през оградата, използвайки сгъваема стълба.

„Със засекретяването й, се налага цензура. На информацията за целостта на съоръжението, преминаването и прочие се налага цензура“, отсече Йончева и разясни, че защото се води, че е част от националната сигурност, по този начин се издава държавна тайна. Според народния представител засекретяването се прави, за да не се говори по тази тема и да не се правят разследвания.

Елена Йойчева обърна внимание на това, че е внесен сигнал до съответните органи за проблемите с оградата, но след като тя е засекретена, резултатите от проверката няма как да се разберат.