close
LifeStyle

Как да тренираме през есента

sport-trenirovka

Лятото е към своя край, колкото и да не ни се иска. След като успяхме да се разходим по бански край морския бряг и басейна, сега е време отново да се вземем в ръце, за да постигнем по-добри резултати за сезон 2019.

Ако обичайните занимания във фитнеса са ни скучни или пък никак не ни се тича сутрин сами в парка, ето няколко предложения как да разнообразим спортната си рутина. Или пък да създадем такава.

Подскоци
Освен че ще ни върне в детството, този вид тренировка ще ни поизпоти сериозно. Горят се доста калории, тъй като всички мускулни групи са под напрежение.

Независимо дали ще изберем Cangoo Jumps или тренировки върху батут, със сигурност ще се заредим с добро настроение, а и резултатът ще ни хареса.

Нависоко
Тренировките на високо надморско ниво са много по-ефективни. Причината е сгъстеният въздух, който дишаме. Спортуване в подобни условия, било то и кратък крос, увеличава производството на червени кръвни телца, действа положително на белите дробове и увеличава издръжливостта.

Ако не ни е особено удобно да ходим до планината всеки ден (което е почти сигурно), можем да заложим и на така актуалните маски за тренировка Elevation Training Mask, които симулират въздушно съпротивление.

Във вода
Да, водните тренировки не само само за бременни, току-що родили или възрастни жени. Не са и само за рехабилитация. Съпротивлението на водата натоварва допълнително мускулите ни и ефектът е по-голям, пише Express.

На ринга
Ако досега не сме опитвали, то вече е крайно време. Боксът успя да се превърне в любимия спорт на много звезди поради факта, че едновременно тренира тялото и релаксира съзнанието.

А това ни е доста необходимо след края на отпуските и връщането към нормалния работен ритъм. /lifestyle.bg